Pages

Friday, December 30, 2016

Resepi kek oren

Assalamualaikum

Lama tak berblog. Hari Jumaat ni, nak share resepi kek oren.

Resepi ni saya ambil sebijik seketul dalam blog cik matahari ni: cikmatahariku.blogspot.my

Memang takde derhaka-derhaka. Dan hasilnya?





Hasil daripada bancuhan 3 beranak. Huhu! Seronok jugak buat kek dan diobserve dek budak kecik.

Dan hasilnya, sangat lembut dan gebu. Yang penting, officemate siap nak order. Hahha.. tapi saya kata, saya tak jual. Saje buat suka-suka.. ada bahan cukup, then jalan aje!

Monday, December 26, 2016

Kongsi ilmu

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Berkongsi ilmu, tidak semestinya anda perlu menjadi seorang pendidik.

Cukup dengan pengetahuan yang ada, lalu kita kongsikan bersama teman-teman yang lain.

Dengan Shaklee, setiap kali sesi sharing ilmu, pasti menjadi saat yang sangat mengujakan!



Baru-baru ini, saya share ilmu mengenai persediaan semasa mengandung dan juga semasa tempoh berpantang.

Group Whatsapp saya gunakan sebagai platform untuk menyampaikan ilmu. Masa kelas juga sangat fleksibel.

Dari sekecil-kecil info, sehingga sebesar-besar pengetahuan dapat diperoleh. Dengan motivasi yang sentiasa dipupuk di dalam ahli kumpulan, memang sangat membantu dalam membentuk group of circle yang positif.

Ingin menjadi sebahagian daripada keluarga besar kami?

Hubungi saya untuk info lanjut.
WA 012 373 2589

Friday, December 16, 2016

Kisah Orang Hebat

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Harini nak share berkenaan founder Shaklee. Seorang yang hebat dan tak salah kalau saya katakan bahawa beliau seorang yang berjiwa besar.

Meh baca ya!

Dr. Forrest C. Shaklee dilahirkan pada November 1894 dan ketika beliau dilahirkan, beliau tidak menangis seperti bayi lain. Malah tubuhnya pucat dan biru. Hingga bidan dan doktor terpaksa membuat pelbagai usaha untuk stimulate pernafasannya.

Baby Forrest disahkan menghidap penyakit TB, dan doktor yg merawatnya menjangka beliau hanya boleh hidup sehingga 8 tahun saja.

Bayangkan sehingga ayah beliau dah give up & seolah-olah tunggu je anaknya meninggal.

Tapi Mak dia, yelah kasih Mak kan... Taknak give up. Mak dia tukar pemakanan mereka kepada herba-herba yang ada healing properties. Dia buat minyak herba dan urut satu badan di baby Forrest.

Akhirnya bapanya membawa mereka anak beranak berpindah dari kawasan perlombongan ke kawasan perkampungan di Iowa. Kat situ mereka lebih close to nature. Udara segar dan makanan yg fresh.



Mak dia terus usaha agar anak dia sihat macam baby lain. Walaupun anak dia tak bergerak-gerak, tapi beliau sangat positif. Hinggalah baby Forrest umur 4 tahun dan boleh bangkit dengan sendiri buat pertama kali!

Daripada ramalan hidup sampai 8 tahun je, Forrest menjalani zaman kanak-kanak dan remaja yang happy.

Forrest menghabiskan waktu membesarnya dengan menjadi seorang pemerhati dan pencinta alam kerana beliau sukakan alam sekitar.

Beliau kemudiannya bebas daripada TB ketika remaja tetapi kesihatan beliau masih lagi tidak begitu memuaskan.

Forrest memerlukan lagi usaha untuk menjadi lebih sihat. Beliau mula bersenam dan mengkaji perhubungan antara kesihatan tubuh badan, nutrien, gaya hidup dan pemikiran. Salah satu pegangan beliau adalah fikiran positif.

Forrest sangat meminati bidang chiropractic dan beliau ingin mengubati orang ramai menggunakan bahan-bahan semulajadi.

Beliau kemudiannya mendalami ilmu chiropractic dan mendaftar masuk ke Plamer School of Chiropractic dibawah kelolaan B.J Palmer.

Berinspirasikan kisah hidupnya sendiri, Forrest rajin mengkaji kehebatan alam semulajadi ciptaan Tuhan. Beliau mendapati kebanyakan masalah kesihatan berpunca dari masalah kurang nutrisi dan terlebih makan.

Pada usia 21 tahun, beliau mencipta satu produk nutrisi berasaskan tumbuh-tumbuhan dan pada tahun 1915 terhasilnya supplement pertama dunia iaitu Vitalized Minerals. Hasil kajian dan usahasama dengan saintis lain.





Dengan kemahiran chiropractic dan nutrisi yg beliau ada, Forrest berazam utk tolong orang yg sakit dan tak mampu datang jumpa beliau. Dengan kerjasama oleh Wilbur dan Orville Wrights, Forrest menjadi flying doctor pertama di kawasannya.

Forrest mula aktif mengubati pesakit dan memastikan pesakitnya mengambil diet yang kaya dengan vitamin. Klinik beliau berjaya tetapi sekali lagi Forrest sakit dan disahkan kanser berpunca daripada terdedah pada X-ray. Dan beliau dijangka tidak akan hidup lama.

Disebabkan itu tangan dan kaki kiri Forrest mungkin dipotong untuk mengelak daripada kanser itu merebak. 

Siapa yang hendak kaki dan tangan kudung? Disebabkan ini Forrest yang ketika sudah berkeluarga mengambil keputusan untuk menjual kliniknya dan fokus untuk kembali sihat. Beliau percaya dengan fikiran yang positif serta pemakanan yang sihat.

Antara motivasinya sbb dia nak terus berbakti, menyebabkan beliau pindah lagi ke kawasan ladang dan mula dgn regime pemakanan berasaskan herba & buah-buahan serta suplemen dengan kuantiti yg banyak.

Masa ni beliau membuat kombinasi 9 herba untuk detoks terhasillah Herb-Lax.

Pada tahun 1922, sakit beliau menunjukkan tanda-tanda untuk sembuh setelah setahun mengamalkan gaya hidup bergantung pada bahan semulajadi.

Pada tahun 1924, Forrest sihat sepenuhnya dan membuktikan kepentingan nutrisi itu adalah penting kerana beliau sembuh daripada kanser dengan kuasa alam semulajadi. Tapi klinik yang dikunjunginya tak percaya ia adalah kerana menjaga pemakanan dan suplemen.

Forrest kembali buka klinik, dan menjadi "first drugless clinic". 5 tahun selepas tu, kliniknya terbakar, dan Forrest ubahsuai kenderaannya menjadi motorhome utk bawa keluarga pindah ke California. Kat situ beliau buka klinik dan sambung belajar.





Beliau kembali aktif mengkaji dan menganalisis tentang kepentingan nutrisi. Beliau membuka kembali klinik dan merawat pesakit seperti dahulu dengan formulasi makanan tambahan yang beliau buat.

Satu demi satu kejayaan yang Forrest dapat dan kemudian bergabung tenaga dengan anak-anak untuk mewujudkan kesedaran tentang kepentingan nutrisi.

Pada 1 April 1956 Shaklee Corporation mula beroperasi menjual produk makanan tambahan dan setiap pelanggan akan diberi pemahaman tentang nutrisi sebelum mereka menjadi pelanggan kerana Dr. Forrest mahu semua orang sedar tentang kepentingan nutrisi.



Bak kata Dr. Forrest pada anak-anaknya " We'll teach some and they'll teach other".

Dengan itu bermula kisah Shaklee mengorak langkah didalam dunia supplemen sehingga terciptanya pelbagai jenis vitamin untuk kesihatan orang ramai.

Semangat Dr. Forrest semasa beliau disahkan menghidap penyakit kanser memang perlu dipuji kerana terus berpegang teguh pada kepercayaan beliau yang nutrisi yang betul akan menyembuhkan penyakit. Beliau tetap menjalankan kajian serta penyelidikan walaupun sedang sakit.

Memang Forrest seorang yang cekal, bersemangat tinggi dan tidak mudah mengalah. Legasi beliau sedang diteruskan oleh ramai SID di seluruh dunia termasuklah kita. Bayangkan jika beliau sedih dan mengalah semasa disahkan kanser, padahal beliau sendiri doktor, beliau selalu membantu orang dan paling hebat, beliau telah mengeluarkan suplemen pertama pada masa itu! Tentu kita pun tidak kenal Shaklee pada hari ini!

Itulah kisah Dr Forrest Shaklee. Yang dilahirkan seolah2 macam dah mati, yang diramal akan mati sebanyak 2 kali. Sikap positif, taknak mengalah dan kembali kepada alam semulajadi, ciptaan Allah, menjadikan Shaklee terus berbakti.

Setiap kali kita baca tentang orang hebat apa yang kita dapat belajar daripada kisah mereka. Benda yang paling obvious adalah PENGORBANAN dan KESABARAN.

Itulah motivasi kita. Nak berbakti & berkongsi yang terbaik dan dibuktikan oleh sains. Bukan ikut cakap-cakap orang. Atau sebab nak bonus banyak dan jadi kaya. Semua tu akan datang juga bila kita buat dgn ikhlas dan Allah redha.

Alang2 hidup di dunia, biarlah meninggalkannya dgn pahala yang tak putus-putus.

Rujukan : Shaklee History 1894 - 1956 : A Fascinating History

Thursday, December 15, 2016

Macam mana korang belanja diri korang?

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Dulu suka sangat shopping online.. tau-tau je, skirt sampai rumah.. blouse sampai kat rumah.. plastic simpan stock susu EBM sampai kat umah.. baju kurung sampai kat rumah. Mudah bebenor.. klik-klik pastu tunggu abam poslaju antar barang.

Sampai satu peringkat tu, terpikir.. asyik membeli untuk luaran je.. dalaman aku ni macam mana ek?

Start daripada tu, dah mula concern untuk ambik supplement. Supplement untuk kecantikan dalaman.. supplement untuk kekuatan dalaman.. supplement untuk tenaga.. supplement untuk upgrade tahap kesihatan.

Semuanya saya peroleh dengan vitamin Shaklee. Lengkap set kesihatan luar dan dalam.

Korang pulak macam mana? Bagaimana anda spend monthly payday korang?

Amalan Sunnah yang boleh dijadikan amalan harian

Assalamualaikum dan salam sejahtera

_Koleksi Simple Sunnah Rasulullah SAW._

*Simple Sunnah - 1*
1. Masuk tandas kaki kiri dan keluar kaki kanan.
2.Tutup kepala bila masuk tandas.

*Simple Sunnah - 2*
1. Kibaskan tempat tidur.
2. Permulaan tidur mengiring sebelah kanan.
3. Kepala menghadap kiblat.
4. Baca doa tidur.

*Simple Sunnah - 3*
1. Minum dgn tangan kanan.
2. Minum duduk.
3. Minum niat kerana Allah dan baca Bismillah.

*Simple Sunnah - 4*
1. Datang awal ke masjid.
2. Berjalan kaki ke masjid.
3. Berwuduk dari rumah.
4. Baca doa masuk dan keluar masjid.

*Simple Sunnah - 5*
1. Masuk tandas pakai alas kaki.
2. Buang air duduk.
3. Masuk tandas tak boleh lama2.
4. Jangan makan & minum dalam tandas.

*Simple Sunnah - 6*
1. Bangun tidur baca doa bangun tidur atau ucap syukur.
2. Kemas tempat tidur.
3. Bersihkan diri.

*Simple Sunnah - 7*
1. Masuk masjid kaki kanan keluar kaki kiri.
2. Jika ada sampah dalam masjid kutip dan buang. 1 sampah 1 bidadari di syurga kelak.
3. Bila masuk masjid niat iktikaf, semua perkara yg di buat dalam masjid akan dikira sebagai ibadah.

*Simple Sunnah - 8*
1.Baca Bismillah sebelum memakai baju atau doa ringkas; Ya Allah, aku memohon dari engkau kebaikan dari berpakaian ini.
2. Bila memakai pakaian mulakan dgn sebelah kanan.
3. Melabuhkan pakaian.
4. Jangan memakai pakaian utk tujuan riak.
5. Memakai pakaian yg menunjukkan simbolik seorg muslim.

*Simple Sunnah - 9*
1. Sebelum tidur ambil wuduk.
2. Maafkan semua kesalahan org lain dan halalkan hutang piutang.
3. Jika mimpi baik bangun doa supaya dipercepatkan.
4. Jika mimpi buruk bangun buat isyarat ludah kekiri dan doa dijauhkan.

*Simple Sunnah - 10*
1. Pakai selipar kaki kanan dahulu dan buka dgn kaki kiri dahulu.
2. Beri salam 3 kali bila bertamu kerumah sahabat2.
3. Bila marah dalam keadaan berdiri hendaklah duduk, bila marah dalam keadaan duduk hendaklah berbaring hingga marah 2 hilang.
4. Bila marah ambil wuduk.

*Simple Sunnah - 11*
1. Tutup aurat ketika memasak.
2. Adun atau kacau makanan dari kanan ke kiri.
3. Jangan buka keseluruhan penutup periuk atau bekas minuman ketika ambil nasi atau air.
4. Ketika sedang memasak, perbanyakkan zikir dan menyebut kebesaran Allah (baik utk ibu yg ingin membentuk anak2).

*Simple Sunnah - 12*
1. Basuh tangan sebelum makan.
2. Makan buah dahulu baru makan nasi.
3. Makan secara berjemaah, makan dgn family lagi ramai lagi berkat rezeki tu.
4. Makan makanan yg ada dihadapan jangan capai yg jauh2.

*Simple Sunnah - 13*
1. Memotong kuku pada hari Jumaat.
2. Memperbanyakkn doa antara imam berkhutbah hingga Asar.
3. Mandi sunat Jumaat.
4. Memakai pakaian terbaik utk sembahyang Jumaat.
5. Memakai wangi wangian.

*Simple Sunnah - 14*
1. Makanan sunnah; susu, madu, barli dan kurma.
2. Makan bermula dari tepi kemudian tengah.
3. Hisap jari selepas makan (sunnah 3 jari).
4. Selepas makan terus basuh pinggan.
5. Puasa Isnin dan Khamis.

*Simple Sunnah - 15*
1. Baca Bismillah dan Alhamdulillah setiap kali sedutan.
2. Jangan gunakan cawan yg sumpik atau pecah.
3. Jangan tiup kedalam air panas utk sejukkannya.
4. Jangan minum dalam bekas yg besar seperti jug air dan botol yg besar.

*Simple Sunnah - 16*
1. Semaikan rasa ingin berjuang di jalan Allah SWT.
2. Berazam utk terus beristiqamah mempertahankan Islam.
3. Berusaha utk mendaulatkan Islam di setiap peringkat.
4. Jangan melangkaui arahan dan perintah Allah SWT serta sunnah Rasulullah SAW.

Keluarga sunnah idaman kami. πŸ˜ŠπŸ’–πŸ’–

Semoga bermanfaat.


*Wallahu a'lam...*

Wednesday, December 7, 2016

Kifarah penghapus dosa

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Kembali bersiaran.
Seminggu saya away daripada online. Sebab anak saya demam.. 2 hari EL.. kemudian saya pulak demam dan sakit mata.. 2 hari saya MC..

Moga sakit yang saya alami adalah sebagai penghapus dosa.

Collagen masih lagi promosi ya! Kat saya, ada 1 kotak lagi. Sesapa yang nak cepat untuk cuba boleh pm saya cepat sebelum saya restock lagi. Tengah sale ni, rugi kalau tak borong!

Tuesday, December 6, 2016

Adalah collagen sesuai untuk ibu mengandung?

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Mungkin ada yang tertanya-tanya sama ada wanita mengandung adakah dibolehkan untuk mengambil collagen?

Jawapannya adalah wanita mengandung BOLEH mengambil collagen Shaklee kerana collagen powder Shaklee tidak mengandungi bahan kimia terlarang. Dengan syarat, wanita hamil tersebut tidak mengalami sebarang alahan seafood.

Suka untuk saya kongsikan juga di sini iaitu kesan daripada pengambilan Collagen juga, secara tak langsung menambahkan elastisiti untuk kulit perut meregang. Jadinya, strecth mark pun kurang terhasil, wajah ibu sentiasa lembab dan ceria.

Uihh... memang jadi hot mama la bila mengandung, tapi masih kekal aktif bertenaga tanpa pucat lesi.

Bulan ni promo Collagen, memang rugi kalau tak BATAK untuk grab!



Sebab tersangat murah kalau nak dibandingkan pada harga yang bukan promo.

WA 012.373 2589
EMILIA

Sunday, December 4, 2016

Promosi Collagen

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Tawaran beli Vivix, free Collagen dah tamat ya!

Birthday month saya dah lepas. Tapi, nak habaq ni.. bulan Disember punya promo yang tak boleh dilepaskan adalah Collagen Powder!

Wooowwwww!! Rugi siapa yang lepaskan promo ni.

Nantikan, saya akan sharekan kesan daripada pengambilan.Collagen Powder Shaklee ni k!

Love,
Milia

JANGAN BIARKAN EPUTIHAN MENGGANGGU KESUBURAN

Assalamualaikum dan salam sejahtera

KEPUTIHAN MENGGANGGU KESUBURAN



Remaja, wanita dan juga wanita hamil tak terlepas daripada mengalami masalah keputihan. Tinggal lagi sama ada serius atau tak.

Tapi kalau keputihan ini tak dirawat, ia akan menjejaskan kesuburan wanita. Selain itu masalah keputihan juga akan ganggu hubungan suami isteri.

Psst.. keputihan juga boleh berjangkit tau! Berjangkit apabila melakukan hubungan kelamin.. erkkk! Ngerinya..!!

Macam mana nak tau si suami telah dijangkiti keputihan si isteri?
Antara tanda-tandanya adalah:
πŸ’Ÿ apabila berasa sakit dan pedih di kepala zakar
πŸ’Ÿ terasa sakit apabila melakukan hubungan kelamin
πŸ’Ÿ apabila suami kurang bernafsu kepada si isteri

Iskk.. takmau la ganggu-ganggu ni.. kita nak happy-happy je kan.

Jom rawat dengan mencuba set keputihan ni!

Dengan alfalfa, ia bukan sahaja merawat, malah boleh dijadikan sebagai feminin wash.



Nak cod Shah Alam area pun boleyy!

WA 012 373 2589
Emilia

#liveamazing
#SayaJualShaklee

Monday, November 28, 2016

Vitamin untuk anak

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Menjadi ibu bapa, bukannya suatu perkara yang mudah.

Biasanya kita titik beratkan cara pergaulan anak, dengan siapa mereka berkawan, makanan apa yang diambil oleh mereka.

Sama seperti saya. Saya cuba sedaya upaya untuk elakkan pengambilan makanan rapu yang ternyata tiada tersenarai dalam piramid makanan.

Maka, saya berikan supplement yang terbaik yang telah menjalani ujian klinikal, organik dan selamat iaitu semestinya vitamin Shaklee.

Jadi, mengapa mahu berkira dan begitu cerewet untuk berikan yang terbaik untuk anak? Benda baik kan.. suka untuk saya kongsikan di sini, Shaklee juga memiliki rangkaian vitamin yang sesuai untuk anak-anak.

Bukan apa, apa yang saya dapati.. ada di kalangan ibu bapa tidak mengambil endah nutrisi yang terkandung dalam makanan rapu. Tetapi tetap diberi kepada anak.

Bila tibanya pemberian makanan yang berkhasiat, ada ibu bapa yang membandingkan harga dan sebagainya. Makanan rapu memang murah, tapi khasiat yang diperoleh adalah kosong.

Sebaliknya, jika supplement yang betul diberikan, walaupun mahal sikit, tetapi banyak khasiat yang bakal diperoleh. Bukan sahaja membantu tumbesaran anak, malah menyumbang kepada kemajuan pelajaran dan kesihatan anak tadi.

Mana yang anda inginkan? Murah tetapi tin kosong berbanding labur sedikit tetapi berisi?

Pm saya untuk dapatkan cadangan vitamin yang sesuai untuk permata hati anda!

Anak adalah amanah kita.

012 373 2589
EMILIA

#liveamazing
#SayaJualShaklee

Kulit kusam menghantui diri

Assalamualaikum dan salam sejahtera



Dulu kulit saya kusam, menggerutu, parut jerawat dan kulit tak sekata pernah menghantui diri. Kulit gelap dan tona tak sekata tu jangan cerita la.. memang pakej lengkap duk sedia.

Tapi setelah menggunakan produk Shaklee, kulit kusam alhamdulillah tiada.. parut jerawat apatah lagi. Facial pun dah lama tak buat.

Nak tau set mana yang saya ambil?

Wasap tepi meh! Saya akan cadangkan set kulit yang buatkan kulit saya berubah menjadi glow, moist dan flawless seperti kini.

#liveamazing
#SayaJualShaklee

012 373 2589
EMILIA

Saturday, November 26, 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera



Untuk mendapatkan lebih umphh apabila anda
menikmati kari, kicap adalah pasangannya.

Kari dimakan tanpa kicap umpama lagu tanpa irama.

Begitu juga jika anda ingin usaha untuk kurus, Lecithin dan Omega Guard lah jawapannya.



Pasangan yang saling melengkapi antara satu sama lain.

Ingin lebih umphh dalam pecutan akhir azam untuk kurus 2016? Jom dapatkan gabungan hebat ni.

Lecithin promo bulan ni saja ya! Cepat borong.

012 373 2589

Perut kekenyangan dek penangan orang belanja

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Alhamdulillah.. syukur sangat.. mulakan pagi dengan ucapan dan kata-kata positif yang baik.. insha Allah perkara yang baik akan melantun semula kepada kita.

Semalam, saya ada share berkenaan perihal berkongsi rezeki kerana kebetulan semalam ramai yang dah terima gaji.

Jadi, saya mengingatkan sahabat-sahabat saya serta diri saya sendiri supaya sentiasa mengamalkan sikap berbahagi rezeki. Konsep berbahagi rezeki ni luas. Tapi paling tidak kita lupakan adalah rezeki yang kita terima, kita kena pulangkan semula ke jalan Allah termasuklah bayar zakat, beri kepada ibu ayah, belanja rakan-rakan, bersedekah dan lain-lain.

Dijadikan cerita, semalam, saya berbahagi rezeki saya dengan saya membawa sebotol air sirap. 1botol mengandungi 1.5liter. Dapatlah share bersama 5-6 orang.

Tapi, pulangan yang saya terima selepas itu.. Masha Allah.. melimpah-limpah rezeki yang saya terima.





Saya dapat nasi lemak ayam, pavlova, creampuff, kek lapis Sarawak, coklat Snickers dan 1 order vitamin C Shaklee.

Sungguh tak terkata saya rasa. Saya beri sedikit, tapi Allah balas banyak!

Betapa dahsyatnya power of sedekah. Jom berkongsi rezeki yok!

Thursday, November 24, 2016

First aid kit di rumah

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Setiap rumah pasti akan ada first aid kit memasing. Dan dalam.first aid kit tersebut mengandungi beberapa keperluan asas yang digunakan atau yang dicari di saat memerlukan.

Ada yang menyediakan panadol sebgai bantuan pertama apabila demam dan sakit kepala.. ada pula menggunakan eno sebagai rawatan kembung perut dan minuman isotonik 100plus sebagai minuman tambhan apabila mengalami cirit birit dan muntah-muntah.

Bagi saya pula, saya menggunakan produk Shaklee sebgai first aid kit saya. Kiranya, vitamin wajib ada adalah seperti:
1. Nutriferon
2. Peppermint ginger plus
3. Performance drink
4. Herbal blend
5. Vitamin c


Nutriferon, lazim saya gunakan apabila badan terasa nak demam. Ia berbentuk serbuk, sangat mudah untuk dibawa ketika travel. Saya juga selitkan nutriferon ini dalam beg taska anak. In case pihak taska maklumkan anak saya demam.. ternyata, nutriferon ini sesuai untuk.setiap peringkat umur.


Peppermint ginger plus pula, saya gunakan ketika mengalami sakit perut, kembung perut dan sebu perut. Apabila ambil vitamin ni, angin jahat yang meliar di dalam perut akan dihambat keluar segera. Best! Kesan serta merta.




Performance drink. Uish, tengok gambar pun dah terliur..hehe.. ini adalah minuman isotonik yang lazim saya ambil.ketika terasa badan terhidrat sangat-sangat. Contoh terhidrat ni seperti selalu terdedah pada cuaca panas.. sentiasa berada dalam keadaan yang beraircond. Ia amat sesuai diamalkan oleh orang yang aktif sukan juga terutama yang rajin join pelbagai larian jogathon yang dianjurkan pelbagai pihak.

Selain itu, ia handy kerana berada dalam bentuk serbuk. Jadi, sangat sesuai untuk pendaki gunung untuk dibawa dan dijadikan sebgai bekalan ketika mendaki.

Ia disajikan ketika berbuka puasa pun sedap jugak!

Ok next is herbal blend.

Herbal blend ni biasa saya gunakan ketika mengalami gatal-gatal ringan. Ia juga berupaya untuk.menghilangkan parut bagi kanak-kanak dan bertindak sebagai lotion kepada yang dewasa.

Next ialah vitamin C!

Vitamin c ni adalah penyelamat saya ketika saya dilanda selsema yang kuat. Ia juga membantu untuk pastikan kulit sentiasa lembab.

Eh, lg listing..mcm lagi banyak pulak nak dimasukkan dalam listing vitamin MUST HAVE ni. Tp siyes, BEST vitamin Shaklee ni!

Anda nak cuba dan dapatkan khidmat nasihat ekslusif, boleh hubungi saya.

Kakak manees,
012 373 2589

Wednesday, November 23, 2016

Nutriferon meningkatkan immune system badan

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Biasanya di penghujung tahun macam ni, negara kita lazimnya di kawasan pantai timur akan mengalami musim tengkujuh. Namun, di beberapa tempat di pantai barar juga tidak ketinggalan menerima tempiasnya iaitu turut mengalami hujan yang tak menentu volumenya.

Tapi, kita harus berjaga-jaga dalam memastikan kesihatan kita sentiasa sihat dan berada pada tahap yang cemerlang. Oleh yang demikian, kita perlu jaga pemakanan dan minimumkan diri daripada terdedah kepada persekitaran yang boleh menjadi faktor demam dan sebagainya.

Bagaimana kita mahu minimumkan diri daripada terkena jangkitan patogen?

Kita perlu minum air yang banyak. Kerana melalui air jugak la dapat menyingkirkan toksin secara semulajadi.

Namun, digalakkan juga untuk mengambil supplement supaya dapat membantu badan melawan unsur jahat atau patogen dari menyerang sel-sel baik.

Untuk itu, apa kata kalau saya cadangkan pengambilan Nutriferon. Nutriferon ini terdiri daripada 4 bahan yang telah dikaji oleh saintis Jepun bahawa ia berupaya utk melawan patogen atau perosak.



Jom cuba NF!

Sunday, November 13, 2016

Krim Herbal Blend membantu pudarkan parut

CREAM MAGIC

Ceritanya bermula macam ni..

Anak saya mengalami demam campak pada bulan lepas.

Tau jela,.bila budak kena demam campak, dah konferm tak boleh nak hantar ke taska. Kena kuarantin duduk di rumah.

Saya dan suami bergilir-gilir cuti menjaga anak. Ada tarikh yang saya tak boleh cuti sebab perlu siapkan managemnt report . Ada tarikh yang suami saya tak boleh cuti kerana perlu generate closing report. Jadi memang rekod cuti saya dan suami tak cantik. Tak cantik sebab memanjang status EL.

Walaupun bos saya memahami dan bagi kebenaran untuk cuti, tapi system e-leave tak paham pun keadaan yang mendesak untuk saya apply cuti sebab nak jaga anak yang kena demam campak.. yela, sapelah sangka yang nak terkena demam campak. Mana la nak boleh plan cuti 3 hari sebelum kan..

Sepanjang tempoh anak saya demam campak, macam-macam usaha saya buat utk bagi keluar semua campaknya. Termasuklah bagi air kelapa.. adakala konfius juga dengan tips yang dibaca dan kawan-kawan share.. tp aci redah jela.. bila bintil-bintilnya dah habis keluar, lagi miang dialami oleh anak saya. Menangis-nangis mengadu gatal..

Bila dia sendiri tgk badannya yang penuh dengan bintat-bintat, dia dah resah..jadi, saya tak tunjuk pun muka dia di dpn cermin. Takut lagi dia sedih.

Bila demam dah reda, bintil campak pun dah keluar habis dan mengering, saya sapukan dengan Cream Herbal Blend.

Rasa nyaman berangin yang dirasai adakala buat anak saya konfius.. dia ngadu pedas... haha.. nak tergelak bila dia cuba ekspreskan apa yg dia rasa..

Alhamdulillah, rajin sapu herbal blend di tubuh dan wajahnya, parut beransur kurang. Sebulan yang lalu comot, sekarang dah berseri sikit. Tak percaya boleh tengok gambar. Sorry, ibunya over interframe. Gambar tu anak saya yang snap selfie.



Ni la yang dikatakan shaklee effect. Nak turut merasa shaklee effect? Kacau je wasap saya.

Emilia | 012.373.2589

#shakleeeffect

Friday, November 11, 2016

Kurang inci setelah mengambil SET KURUS KURANG INCI

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Badan semakin berisi?

Time tangkap gambar jenuh tarik nafas control supaya perut tak nampak bulat?

Masalah keboroian?

Masalah apa yang lazim berlaku apabila telah berkahwin dan beranak-pinak kalau lain tak bukan adalah kegemukan.

Bila kita sedar yang kita ni dah gemuk?

Kita takkan sedar wei.. masa makan tu, mmg tak sedar dan tak amik port langsung paasal kalori intake. Lagi-lagi yang style suka pakai baju saiz besar-besar.

Yang dah habis pantang, sila-silakanlah lipat simpan baju mengandung, seluar mengandung, seluar dalam mengandung, segala bagai jubah yang pakai ketika mengandung besar 7-8bulan tu.

Sebab apa saya suruh simpan koleksi uniform mengandung 9bulan tu?

Supaya,

Kita akan tersentak sedar bahawa baju sebelum pregnant masih lagi tidak dpat untuk disarung walaupun telah habis tempoh berpantang.

Then barula followed by mendapat teguran daripada kawan.. kawan pula style mulut takde insurance.. selamba dia je ckp, "Weh, awat ang nampak gemuk wei?" Time tu jugakla sentap tak hengat. Dan dan tu terus pasang niat nak kurus, nak diet..

Oleh itu, saya cadangkan untuk anda mengambil SET KURUS KURANG INCI SHAKLEE. Dengan pengambilan konsisten, anda akan dapat rasa perubahan.

Perubahan yang saya maksudkan adalah perubahan dari segi size portion makanan yang diambil akan menjadi lebih sedikit. Kalau dulu 1 senduk setengah. Tapi, selepas ambil set kurus kurang inci ni, anda hanya akan ambil setengah senduk nasi pun dah cukup memadai. Kekenyangan seperti terover load pun ada.

Walaupun dari segi angka atau jarum di penimbang berat tidak begitu ketara, tetapi pengurangan inci akan dirasai. Kalau dulu pakai baju kemeja kelihatan sendat sampai nal tercabut butang, kini anda akan tampil bergaya jelita. Tak perlu risau lagi dengan perut yang berbonjol-bonjol. Tiada lagi kelihatan spare tayar di pelipat-pelipat.



Selain manfaat memberi rasa kenyang sepanjang masa, manfaat lain yang diperoleh adalah kulit akan terasa lembap. Tiada lagi kulit kering dan tidak bermaya.



Yang mencemuh akan terpesona melihat perubahan yang ketara. Mereka boleh simpan kata-kata cemuhan yang sering menjadi zikir di bibir mereka. Dan anda boleh tersenyum lebar gembira. Tampil menawan.

Jom bertindak! Sampai bila mahu diri menjadi bahan usikan rakan? Sampai bila diri ingin paksa rela dengan perlian teman?

Buat yang bergelar isteri, tak nak tampil cantik dan segar kah di mata suami? Buat sedikit pelaburan, pelaburan bukan untuk diri semata. Tetapi pelaburan untuk menambat hati sang suami. Usah benarkan diri dibeza-bezakan dengan wanita lain. Sendiri jugak yang makan hati nanti.

Jom cuba SET KURUS KURANG INCI sekarang kerana anda bakal mendapat harga yang istimewa sempena promosi bulan November.



Jangan lepaskan peluang.. dan jangan kata akak tak payung ya!

Love,
012 373 2589

Monday, November 7, 2016

Tips mudah berniaga

Assalamualaikum dan salam sejahtera



Betul ke orang kata, kalau nak menggoreng ikan, susunannya mestilah bersilang apabila di dalam kuali. Jika disusun sepadan, nanti ikan akan gaduh.. hahahaha.. kelakar je dengar justification gitu.

Sebenarnya, tak kisah nak susun ikan dalam kuali ketika menggoreng tu perlu selari atau bersilang. Yang penting, bila minyak dah cukup panas, perlahankan api buat seketika kemudian, dengan selawat dan lafaz basmalah, masukkan lah ikan tu. Insha Allah tak melompat ikan tu. Redha je kena goreng.

So sebenarnya, kena tau teknik dan cara yang betul.

Sama seperti manusia.. rambut sama hitam, tapi hati lain-lain.. apa niat dalam hati setiap orang, kita pun taktau walaupun di depan kita senyum meleret. Ibarat berkasih hingga 6 tahun lamanya sekalipun, tapi kalau tiada kejujuran, tiada komitmen untuk menyelamatkan perhubungan, bagi la seribu kebaikan pun, kelemahan kita juga yang akan dihighlightkan.. keburukan kita tu jugakla yang dijadikan punca kepada keretakan hubungan.

Sama jugak la dalam bisnes. Sekiranya betul teknik dan caranya, insha Allah bisnes yang kita jalankan boleh pergi jauh! Kerana dalam bisnes, perlu ada komitmen yang tinggi, sanggup berkorban dan jujur kepada diri sendiri serta kepada pelanggan.

So, adab meniaga adalah kena betulkan niat. Kita niatkan setiap produk atau servis yang kita sediakan adalah untuk kita membantu dan memudahkan orang lain kerana Allah taala.

Kemudian, kita share. Share pengalaman kita sendiri atau testimonial. Dengan share pengalaman kita dan pelanggan lain, akan membina keyakinan orang lain untuk berurusan dengan kita.

Sentiasa jujur dalam setiap perkara yang kita lakukan. Kerana jujur ni bukan sahaja perantara antara kita dengan makhluk je. Tapi, secara tak langsung antara kita dengan Allah. Mungkin kita rasa, kita boleh auta sesama makhluk kita akan terlepas. Tetapi, perbuatan tak jujur ni, Allah tahu.. kesannya, membuatkan diri saangat tak tenteram jiwa. Gundah tak memasal.

Pandai mengambil hati merupakan satu bonus dalam bisnes. Ambil hati dengan curi hati lain ya! Hehe.. ambil hati ni, mungkin dengan cara kita beri reward kepada loyal customer. Atau mungkin kita berikan sampel percuma. Dengan pendekatan sebegini, customer akan terus tanam dlm mindset bahawa seller ni tak lokek. Dalam pada tu, kita niatkan sedekah. Kita dapat gembirakan customer, dan pada masa yang sama akaun pahala kita mudah-mudahan bertambah.

Ermm.. rasanya setakat ni je kot sharing yang saya dapat kongsikan. Insha Allah,, di lain masa, saya akan kongsikan lagi ya!

Sorry la, gambar dengan entry macam takde kaitan. Hehe..

Salam sayang,
Emilia

Sunday, November 6, 2016

Suri Hati Mr. Pilot

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Siapa di kalangam pembaca blog saya ni yang mengikuti drama bersiri Suri Hati Mr. Pilot yang ditayangkan di saluran Astro baru-baru ni? Sampai jadi viral dan mencecah 5juta penonton!

Saya bernasib baik kerana tidak terjebak dengan drama bersiri sebegini. Cukuplah masa bujang saya dulu yang tersangkut ikuti drama Filipina, Sanay wala nang wakas ke apa ntah tajuknya.. drama Korea, My Girl dan Full House.. drama Latin; Rosalinda, La Usurpadora, Maria Mercedes.. uish, terer juga saya ye boleh ingat tajuk-tajuk drama zaman dulu kala.. hahah..

So, bila dah berkeluarga ni, aktiviti menonton drama bersiri yang ditayangkan di kaca tv memang bukan jadi kebiasaan saya. Kalau tukar-tukar channel, then berhenti tengok sekejap tu ada lah. Tapi kalau keesokan harinya saya nak terpacak dpn tv pada jam yang sama demi untuk mengikuti kisah yang terjadi pada episod seterusnya sangatlah bukan saya.

Jadinya, saya akan jadi orang yang paling tertinggal tren kalau bab-bab sesi ulangkaji drama bersiri yang ditonton di kalangan rakan sepejabat.

Paling latest drama yang saya tonton pada episod terakhir ditayangkan adalah Patahnya Sebelah Sayap (PSS) lakonan Umi Nazeera dan Izzue Islam serta Suri Hati Mr. Pilot (SHMP) lakonan usahawan selebriti Neelofa dan Fattah Amin.

Hasil daripada apa yang saya tonton melalui kedua-dua drama terbabit, beberapa nilai positif yang boleh diambil dan inspired diri saya adalah;

◇ perlu ada usaha untuk move on. Meaning, cuba merubah diri supaya tidak berada di takuk lama. Di mana, Umi Nazeera berniaga frozen food utk tampung hidup supaya lebih baik dan Ejaz (Fattah Amin) sedaya upaya berusaha untuk cuba berjalan semula setelah dirinya terbabit dalam kemalangan semata-mata ingin tampil sempurna sekiranya dia bertemu semula dengan Warda (Neelofa)

◇ Fokus dan bersungguh-sungguh amat perlu untuk berjaya. Umi Nazeera fokus terhadap perniagaan frozen foodnya sehingga berjaya membuka kedai. Manakala, Ejaz fokus untuk menjernihkan kembali hubungan dan akhirnya hubungan mereka kekal sebagai suami isteri.

◇ sokongan orang keliling sebagai pemangkin. Dalam drama PSS, Ariel Zafrel memberi sokongan penuh kpd Umi Nazeera dalam usaha mengembangkan bisnesnya dengan cara memasarkan frozen food tersebut ke pihak hotel. So, daripada karipap yang berjualan di tepi jalan, bila dah masuk hotel dah tentu harganya pun akan jadi lain kan.. manakala dlm drama SHMP pula, ahli keluarga kedua-dua pihak tidak campur tangan dalam permasalahan antara Ejaz dan Warda. Sebaliknya, mereka support dengan memberi nasihat dan tidak sikit pun dialog yang dilontarkan mengeruhkan keadaan.

◇ kesabaran yang tinggi, insha Allah bahagia akan menanti walaupun perit dirasai pada awalannya. Dalam drama PSS, walapun Umi Nazeera dipenjarakan atas kesalahan yang bukan dilakukan olehnya dan mendapat kecaman buruk walaupun selepas dibebaskan. Namun, akhirnya dia berjaya bangkit dan capai apa yg diimpikan. Manakala SHMP pula, berkat kesabaran Ejaz menanti Warda selama 4 tahun berhasil apabila Warda bersetuju utk kembali bersama.

Macam jauh je melencong kan? Tapi ni nak cite , macam tu jugaklah nilai positif perlu ada untuk orang yang menceburi bidang perniagaan.

Kutukan, cemuhan, aura negatif tetiba menebal memang sentiasa menjadi makanan bagi setiap peniaga. Tapi, sekiranya point-point besar yang saya sharekan kat atas tadi betul-betul kita kimpal dan sematkan dalam diri, insha Allah segala cemuhan dan kutukan yang diterima akan menjadi perisai malah ia membantu utk melonjakkan diri kita ke suatu tahap yg lebih baik.

Untuk anda yang berniaga seperti saya, saya doakan kita sama-sama bersemangat waja bagaikan laksamana dalam mengemudikan hala tuju perniagaan. Yang penting, setkan goal, insha Allah mudah untuk kita capai.

#surihatimrpilot
#PatahnyaSebelahSayap
#sayasurihatiimamku

Wednesday, November 2, 2016

Mudah sentap tanda kurang vitamin

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Andaikata anda berhadapan dengan orang yang mudah sentap, maka anda boleh mula untuk menasihati mereka supaya mengambil vitamin. Hehehe..



Sentap atau mudah tersinggung dalam bahasa dewan dan pustaka kebiasaannya dialami oleh wanita mengandung. Dan ia juga dikaitkan dengan ketidakstabilan hormon. Namun begitu, gejala sentap menyentap ni bukan sahaja berlaku kepada kaum hawa sahaja. Ia juga berlaku kepada kaum adam.

Seperti saya, saya bekerja boleh dikatakan dikelilingi oleh kaum adam. Dan pada mulanya saya merasakan bahawa lelaki jarang untuk sentap ni. Sebab bagi saya, lelaki jarang mengalami gangguan emosi dan juga jauh sekali nak ada budaya sentap mentap ni.

Namun, dakwaan saya amat meleset. Kerana baru saya ketahui bahawa lelaki juga kuat sentap. Sekali sentap, mak oiii... dibawa sampai ke mana-mana sentapnya tu.

Oleh itu, jika anda berhadapan dengan orang yang sentap. Maka, bolehla anda tunjukkan keratan artikel yang saya share di atas kepada mereka dan sarankan supaya mereka hubungi saya. Tahula saya mcm mana nak buat kat dia.. heheh

Perasan tak, wanita mengandung lazim tersinggung. Orang tua-tua kata pembawakkan budak. Dan disebabkan itu jugaklah doktor pun biasa akan bekalkan vitamin B sebagai penambah darah.

Jika anda mengambil Vitamin B Complex daripada Shaklee, anda bukan sahaja mendapat bekalan vitamin B, tapi folic acid juga turut bakal anda terima.

Berlainan dengan folic asid yang dijual di luar, anda akan dapat 1 je manfaat.

Dengan sebotol B complex shaklee, anda bakal menerima 120tablet yang tahan untuk penggunaan selama 4bulan. Sebiji atau sehari, anda laburkan sebanyak RM 0.47 jika hendak dibandingkan dengan manfaat yg diterima.

Manfaat lain:
¤ Anda tidak akan mudah tersinggung
¤ Hormon stabil dan anda lebih ceria
¤ Mengelakkan stress

Jadi, buat apa nak biarkan diri anda atau orang yang rapat dengan anda mengalami kemurungan?

WA saya untuk konsultasi percuma dan cadangan vitamin yang sesuai untuk anda!

Xoxo,
012 373 2589

Tuesday, November 1, 2016

Stok terhad si Vitamin tua

Assalamualaikum dan salam sejahtera



PERHATIAN!
PENGUMUMAN!


TudiΓ aaa aihh..

Limited stok wei si vitamin tua ni. Haritu stok up, ada kejap.. then out of stock. Pehtu tunggu lama sikit, stok ada balik.. then out of stock balik.. boleh kata 3 kali jugak laa ..

Bulan November ni pulak, dah keluar lagi notis limited stok. Uishh.. memang berhantu betul Vitalea ni. Fenomena apakah ini?

Kat saya ada sebotol yang dah ready stock! Siapa nak, cepat-cepat grab k!

Xoxo,
012 373 2589

Promosi Shaklee November 2016

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Promosi November ni sangat wow cik jah! Ada set slim lagi dengan harga promo! Untung tak untung? Untung la wei.. double untung kalau anda dah beli omega guard pada promo bulan lepas.. sangat berganda untungnya.. kalau tak slim lagi tak tahula nak cakap apa dah..hehe

Promo November ni, kita ada:
♧ LECITHIN
♧ ALFALFA for both sizes
♧ NUTRIFERON
♧ VITALEA FOR KIDS

Vitalea for adult kena cepat-cepat grab ya! Sebabnya stok kat HQ yang ada sangat limited. Memang Vitalea berhantu ni.. dah 3 kali dia buat hal asyik out of stock je.

Kat saya yang ada ready stok pun 1botol je ni.. saya kena top up stok saya.

Maklumat lanjut, boleh pm saya k!

Xoxo,
012 373 2589

Monday, October 31, 2016

Last day promo Omega Guard

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Harini last day untuk harga promo Omega Guard. Harini juga saya kurang sihat sikit.. selsema dan hidung tersumbat.. tp saya tetap datang kerja.. tetap akak bukak kedai ya.. 24jam tau! Tak pernah jemu untuk melayan setiap pertanyaan dan mendengar permasalahan yang dialami.

Since saya jugak ada batuk berkahak, jadinya nanti saya akan makan Omega Guard yang bertindak sebagai pencair kahak.

Meh nak blnja sikit gambar tak sihat saya.. uhuk uhuk





Saya hidu yang ni. Selesa.. hidung tersumbat, dapat diatasi.

Vivix mencuci rahim

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Siapa yang tengah period?

Siapa yang sedang berpantang?

Tahu tak korang, dengan mengamalkan Vivix, anda dapat mencuci rahim anda sekaligus dapat merawat luka dalaman yang berlaku kepada wanita pada setiap bulan atau luka yang berlaku semasa kelahiran.



Ini adalah kerana kandungan hebat seperti anggur muscadine yang purely organik dan tinggi kandungan antioksidanya. Disebabkan ia kaya dengan antioksida, sebab tu boleh rawat dan pulihkan luka dalaman dan juga membekal tenaga kepada sel-sel supaya wajah tak pucat lesi dek kerana kehilangan darah yang banyak!

Di samping merawat, VIVIX juga memulihkan dan memberi kesan awet muda terhadap kesihatan luaran. Kepada wanita yang berpantang, jahitan luka czer akan tercantum dan dapat memudarkan parut jahitan. Plus, badan akan menjadi ringan dan bertenaga walaupun kita sibuk menyusu dan mengepam susu untuk si comel.

Bagi wanita yang selalu mengalami senggugut, VIVIX juga meringankan rasa sakit senggut. Bayangkan, setiap kali datang bulan anda terpaksa berguling-guling di atas katil menahan sakit dan lenguh pinggang yang sukar untuk diluahkan mcm mana perasaan ketika senggugut datang menyerang, kan?

Dengan mengambil 1 sudu teh Vivix, insha Allah dapat merawat atau mengurangkan derita sakit senggugut.

Testimoni saya sendiri ya, saya jarang mengalami senggugut. Senggugut akan menyerang sekiranya saya tak jaga pengambilan pemakanan seperti saya banyak minum minuman sejuk dan berais. Kalau saya hentam ais memanjang, bersedia lah. Pasti lenguh-lenguh pinggang akan menuntut saya untuk tampil tak larat. Duduk salah, baring salah.. jadi serba salah dibuatnya bila senggugut ni. Betul tak?

Namun, apabila saya mengamalkan Vivix. Saya dapati, walaupun saya terbabas dlm pengambilan pemakanan saya dengan minum minuman yang berais, berkafien.., senggugut boleh dikatakan hampir tiada.

Dan saya mendapati, pada hari kedua atau ketiga, darah kotor yang keluar akan berketul dan hari ke 6 atau ke 7 akan kering mengikut kitaran normal yang kita blajar masa Sains dan Biologi dulu tu. Takde terlajak-lajak tempoh period.. Which mean, VIVIX telah menjalankan tugasnya iaitu mencuci rahim saya.

Sebab tu saya sarankan wanita yang sedang berpantang, TOLONNNNG LA ambil VIVIX ni. Ia sangat membantu pengeluaran darah nifas. Darah nifas seperti yang kita belajar, ia keluar dalam suatu jangka masa yang lama. Dan kalau tak keluar habis, tu yg timbul istilah org dedulu ada sebut bentan la.. rentan la.. rengat la..

Wanita terutama sekali WAJIB jaga kesihatana diri, nak-nak kesihatan dalaman. Untuk diri sendiri jugak. Sakit tau kalau dah bentan atau rengat tu.. boleh nangis! Serious. Sebab di kala itu pun, kita punya emosi tak brapa stabil. Then self esteem pada ketika itu akan low. Sebab tu, kena naikkan semula dan rawat dari dalam dengan VIVIX.



For those yang disahkan pregnant, anda dilarang mengamalkan VIVIX k! Bimbang nnt dia cuci skali 'isi' yang ada. Kan dah nama tajuk pun VIVIX mencuci rahim kan.

Bagi yang tertanya-tanya promo VIVIX + sampel Collagen Powder PERCUMA yang saya anjurkan berlangsung sampai bila? Saya lanjutkan hingga bulan November k!


Xoxo,
Love ♡

Saturday, October 29, 2016

Minum petang di Secret Recipe

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Pagi tadi dah close deal order seorang customer ni yang menderita dengan masalah perut berangin sehingga ada kala membuatkan degupan jantungnya berdegup laju. Check dengan doctor, doctor kata beliau gastrik.

Saya memberi option lain dengan mencadangkan set gastrik Shaklee. Tapi beliau menyatakan mahu mencuba dulu Peppermint Ginger Plus sebagai ikhtiar masalah perut berangin tu. Ok, tiada masalah! Mereka ingin berikhtiar, saya pula ingin membantu. Meet somewhere in the middle, then bingo!

Seronok menjalankan bisnes Shaklee ni. Kita boleh share info, tambah ramai kenalan apatah lagi pendapatan.

Tapi, saya kejarkan untuk membantu anda yang ingin tingkatkan mutu kesihatan diri. Sekurang-kurangnya, dengan sedikit perkongsian mengenai ilmu yang saya ada, dapat menjadi sedekah jariah saya. Lagi hebat apabila vitamin yang saya suggestkan, serasi dan dpt memberi anda manfaat untuk menjalani kehidupan yg lebih baik. Mudah-mudahan, aamiin..

So sempena berhujung minggu Deepavali ni, saya berehat santai makan kek di Secret Recipe SACC.


Kami order wonton.. RM 10.50, ada 5ketui. Sedap!


Hot cappucino


Hot chocolate


Yang sebelah kiri tu top seller katanya, Choc Au Lait. Yang di sebelah kanan tu Choc Odyssey, all time fevret saya!

Saya sentiasa doakan semua customer serta anda yang sudi membaca dan follow entry saya sentiasa sihat dan dirahmati Allah hendaknya. Aamiin ~


Friday, October 28, 2016

Jangan berhenti mencari ilmu

Assalamualaikum dan salam sejahtera



Jangan hadkan diri dalam mencari ilmu yang manfaat kerana ia membantu kita memberi manfaat pada orang lain juga

InshaAllah

Jangan kedekut ilmu, kerana ilmu yang kita peroleh kini hanyalah ibarat setitis air di lautan. Sesungguhnya ilmu Allah lagi maha luas.

Love ♡,
Milia

Omega Guard penawar ekzema

Assalamualaikum dan salam.sejahtera



Jom baca testimoni seorang pengguna Shaklee yang menderita ekzema, namun pulih sepenuhnya dengan pengambilan Omega Guard secara konsisten.

DULU SAYA ALAMI ECZEMA YANG TERUK..
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Hari hari wajib kene

Macam kene gigit nyamuk besau besau

Hari2 wajib amik ubat gatal

Hari Hari tergaru garu macam k*

Kadang2 muka bengkak.. Kadang2 x leh napassπŸ˜‚πŸ˜‚

Hari hari seksa

Saya cakap dengan diri saya... Sampai bila aku nak terseksa macam ni???

Bila dah berjinak dengan shaklee..

Saya cuba omegaguard..

Dari hari2 kene... Dah jadi kadang2 je kene...

Saya konsisten lagi... Dari kadang2 kene dah mula jadi jarang2 kene.... Dan sekarang.... alhamdulillah...

LAMA DAH X KENE ECZEMA NI... SYUKURR!!

Rupanya ada penawar jugak eczema saya ni.. Ingat kan sampai mati terpaksa seksa macam dulu..

Syukur... Konsisten saya dengan omegaguard jadikan saya bebas eczema... KINI SAYA BEBAS NAK BERSHELL OUT sekali punn.. Dah x risau......

Cuma.. Omegaguard ni buat saya rasai kesan samping...
Teruk jugak..

Kesian saya.. Lemak saya cair.. Berat saya turun!!..
Bukan takat 3-5 kg... Tapi berbelas kiloπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

Dulu saya bam bum bam... Kini saya sedikit bam bam je.. Kulit pun orang kata FLAWLESS... orang kata tauu... Bukan saya kata 😘😘😘

Syukur.. Kita berikhtiar.. Bila beli suppliment.. Amalkan sungguh.. Bukan kasi lemari tumpang amal sekali na.. Kang lemari yang kurus bukan u allπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚..

Jom.. Sapa selalu KENE ECZEMA MACAM SAYA.. Marilah cuba.. Saya bagi MONEY BACK GUARANTEE kalau x menjadi... Dengan syarat kene ikut panduan yg saya ajar...

Saya berani jamin tauu... Sebab ia sangat berkesan buat saya... So sekarang saya nak tolong anda pulak!!

BUKAN TAKAT ALAHAN.. LELAH PUN BOLEHπŸ˜‰.

#drnomieTHEAWESOMEMASTER
#doktorgigipakarshaklee

XxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxX

Amacam, mau cuba?
Cepat pm saya utk dptkan harga promo.

Emilia**
012 373 2589

Rezeki terpijak

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Cerita semalam..

Semalam saya dapat rezeki terpijak. Alhamdulillah, syukur.

Semalam saya dapat order Shaklee yang menderu-deru. Bersempena musim gaji. Kemudian di sebelah petangnya pula, dapat nasi lemak. Walaupun nasi lemak anak dara yang viral tu, empunya assistant lupa nak amik order. Tapi masih lagi dpt juga nasi lemak mak anak dara yang buat.. huhu.



Pehtu, dapat lagi kuih nona manis yang sesedap rasa manisnya. Sedap! Nak order untuk sekitar Shah Alam, boleg roger saya. Saya akan berikan no contactnya k!



Lagi 2 hari je promo Omega Guard ni berlangsung! Cepat copek, sebelum terlepas peluang!

Thursday, October 27, 2016

Nasi ala kak wok di Warung Kita, Klang

Assalamualaikum dan selamat sejahtera



Pagi tadi tak sempat sarapan. Then terpaksa buat time off untuk selesaikan urusan sikit dengan husband. So before saya gerak dari ofis, saya telan Lecithin sebagai lapik perut. Alhamdulillah, rasa tak lapar.

Ingatkan urusan tu sekejap, tapi lajak sampai tengahari. So, saya pun lunch la bersama asben kat Warung Kita Klang.

Kat sini, hidangan popularnya adalah nasi ala kak wok dan minuman coconut shake dan kelapa baldi.



Harga pengenalan bagi hidangan ni RM4.50. Tapi kini telah menjadi RM5. Manakala coconut shake dijual pada harga RM 3.50 dan kelapa baldi RM3.80.



Apa yang membezakan hidangan ini dengan hidangan nasi kak wok di kedai lain adalah ia lapik nak guna daun pisang. Menjadikan nasi lebih wangi. Portion nasinya pun banyak.

Untuk anda yang ingin tahu lokasi sebenar, blh la tgk insta dia k!

Kesimpulannya, saya masih kenyang sehingga skrang. Pastu ni ada pulak orang nak payung nasi lemak!

Balik kena makan Omega Guard dan Lecithin ni. Huhu..

Hey, promo Vivix masih berlangsung ya! Saya dah ada pembeli Vivix dan seperti yang dijanjikan, saya akan beri Collagen Powder buat customer saya yang istimewa ni k!

Monday, October 24, 2016

Resepi: Roti pizza sempoi

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Godek-godek gambar jumpa banyak gambar dan tempat menarik yang saya nak share.

Tapi kali ni, saya nak tunjukkan hidangan yang paling sempoi untuk sarapan ataupun minum petang.

Tadaaaa~~



Bahan-bahan:
▪ Roti keping gardenia
▪ Sos cili
▪ Serunding daging
▪ Mozarella cheese

Cara-cara:
1. Panaskan ketuhar
2. Sapu sos cili pada kepingan roti, taburkan serunding di atasnya
3. Tabur mozarella cheese.
4. Bakar selama lebih kurang 10-15minit hingga roti garing.

Sedia dihidang! Roti garing, crispy krup krap je bila digigit.

Cuba lah! Sempoi kan?

Omega Guard sebagai penenang dan kecerdasan minda

Assalamualaikum

Boleh tahan ramai yang kemurungan hari ini. Murung mungkin disebabkan Monday blues atau mungkin keputusan kemenangan Chelsea menentang MU.

Ofismate saya boleh dikatakan meroyan jugakla dengan keputusan perlawanan ni. Tak kurang jga dengan sorang sahabat saya yang jga merupakan agen insurans, turut merasakan gelombang stres ni. Saya WA dia berjela panjangnya, dia jawab sepatah je.

Dasat betul penangan pembawakan legasi MU ni. Saya lihat, rata-rata peminat MU atau die hard fan MU ni, pasti berperangai cenggini. Moody ketika pasukan mereka mengalami kekalahan. Rilek-rilek sudah la bro..

Untuk itu, bagi meredakan kestresan anda wahai peminat MU, meh saya ajak anda terutamanya yang mudah stres-stres lebih-lebih lagi terhadap perkara kecil supaya mengambil Omega Guard.



Omega Guard bukan je kaya dengan DHA dan EPA yang dapat membantu otak untuk lebih cerdas, malah ia berfungsi sebagai penenang. Ia merangsang otak supaya rileks aman-aman je.

Tapi, di sebalik tenang-tenang itu, anda akan dapat menajamkan daya ingatan. Bagus untuk anak-anak dan yang bergelar pelajar.



1biji Omega Guard, berupaya untuk membekalkan sebanyak 85% Omega-3 lebih tinggi berbanding jenama lain.

Untuk itu, meh cepat dapatkan sementara promo masih ada. Jangan biar melarat. Nanti buruk padahnya.

Xoxo,
Emilia
012 373 2589

Beli dan dapatkan free gift

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Walaupun sekarang sedang berlangsung promo Omega Guard, tapi disebabkan kemenangan Chelsea semalam membuatkan saya lembut hati untuk beri free sample kepada anda yang daftar ahli Shaklee dengan pembelian 200uv.

Untuk makluman, jika anda mendaftar ahli dan membuat pembelian sebanyak 100uv, anda layak untuk mendapat Lecithin secara PERCUMA.

Manakala jika anda membeli sebanyak 200uv, anda layak untuk mendapat Alfalfa saiz L PERCUMA!

TAPI, saya nak tambah lagi SAMPEL PERCUMA kepada anda iaitu 1 sachet Nutriferon.

Tawaran ni saya buka kepada ahli baru yang ingin join keluarga Shaklee, tapi saya juga ingin tawarkan kepada anda yang membuat pembelian Vivix.



Beli 1 botol Vivix, PERCUMA 1 sachet Collagen Powder yang bernilai RM 20++.

Beli 2 botol Vivix, PERCUMA 2 sachet Collagen Powder yang bernilai RM 40++.

Rugi woo sape lepaskan peluang ni! Cepat WA saya k.

Emilia
012 373 2589
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...