Pages

Thursday, February 25, 2016

Shaklee: Collagen, Nutriferon & Mealshake

Assalamualaikum

Harini dah gaji.. So dapat order daripada seorang customer ni. Customer ni mengadu yang anaknya takde selera makan selain daripada tu, anaknya juga kerap demam.

So, saya pun tanya, ada tak cuba bagi kat anaknya any supplement ataupun vitamin? Katanya, dah cuba bagi vitamin tablet kunyah. Tapi hanya 2 kali je yang anaknya betul-betul makan.. Yang lainnya, anaknya buang.. Kemudian, customer pun ada bagitau yang anaknya juga mempunyai ekzema.

Kesianlah bila saya dengar customer mengadu macam ni.. Pulak tu, babitkan anak-anak.. haih..memang tetiba rasa sayu, sebab teringat kat anak sendiri.

Jadinya, saya pun syorkan untuk customer ni tadi berikan Mealshake untuk anaknya. Khasiat Mealshake adalah ia dapat meningkatkan sistem imunisasi tubuh.. Selain daripada itu, dapat meningkatkan selera makan anak-anak dan ia dapat membantu penyerapan keperluan zat nutrient yang diperlukan badan kerana mealshake telah lengkap dengan 19 vitamin dan mineral. Selain itu, ia juga membantu mencegah sembelit.

Untuk pengetahuan, mealshake ni mudah larut ya! So, anak-anak takkan rasa bergentel kat lidah. Rasa vanillanya menambahkan keenakannya apabila digabung dengan susu. Seperti saya, bila prepare pancake, saya pasti akan tambahkan mealshake ini ke dalam adunan pancake. Kenyang pun dapat, khasiat pun dapat. Siapa yang takmau kan? Oh ya, mealshake pun sesuai untuk yang mempunyai masalah ekzema tau.

Untuk Nutriferon pula, saya syorkan untuk customer berikan kepada anaknya bila anaknya demam. Ini kiranya bukan daily intake. Ambil apabila perlu. Nutriferon juga sesuai diambil oleh orang dewasa. Tugas Nutriferon adalah untuk memboostkan immune system badan. So, bila kita yang dewasa ni rasa nak demam, atau dedar-dedar, bolehlah ambil 1 sachet Nutriferon yang dibancuh dengan air panas atau air sejuk, dan segera diminum. Bagi kanak-kanak pula, 1 sachet perlu dihabiskan dalam masa sehari. Maknanya 1 sachet dibahagi kepada 3 bahagian. Bukan diambil sekaligus.

Since, customer saya risau dan titiberatkan tentang kesihatan anak-anak, saya pun tanya, "Puan, bagus puan ambil berat tentang anak-anak.. Yela, risau kan.. Tapi Puan pun kena juga jaga kesihatan dan ambil supplement."

Terus customer saya tanya tentang kelebihan Collagen Powder.. heheh... Collagen Powder ni banyak kelebihannya. Antaranya, mencerahkan kulit, menambahkan keanjalan kulit, agen anti penuaan, menyuburkan rambut dan melembutkan kulit. Selain itu, ia juga dapat memudarkan lingkaran gelap bawah mata. Jadi perempuan ni, bila dah ada anak, dah pasti akan kerap bangun malam bancuh susu, berjaga malam bila anak demam. Tu belum lagi stres di tempat kerja lagi. Dah pasti, tanda-tanda penuaan akan cepat nampak. Jadinya, sebelum tua daripada usia, lebih baik cepat-cepat cegah.

Setelah saya sharekan kebaikan supplement Shaklee, jadinya, customer saya tadi setuju untuk close order Collagen, Nutriferon dan Mealshake. Alhamdulillah.. Anda di luar sana, jangan segan silu untuk hubungi saya untuk dapatkan info tentang produk Shaklee. Free consultation ya!
Hubungi Rakan Shaklee Anda:
Milia - 012.373.2589 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...