Pages

Sunday, May 27, 2012

Sudikah Kamu Teman Saya Ketika Saya Bersalin?

As-salam,

Gempak tak tajuk entry? hehehh.. Entry kali ni, nak ajar camana nak ajak sang suami utk teman anda semasa bersalin. Ala, kiranya dia bersama2 dalam labour room tu la.. Okeh, sudah bersedia? Mari kita mulakan. Tapi saya tak pasti tau dia punya ejaan boleh sama tak ngan sebutan korang. Mcm saya, saya tau la nak sebut mcm mana, hehehe.. *wah, berlagak plak ek! ;P*

Kepada para bakal ibu atau ibu yang mengandung, ayat ini boleh dipraktikkan semasa anda sedang bermanja2 dan bersantai2 dengan suami anda okeh! Jgn plak time saat genting or cemas sibuk nak guna ayat ni.. Mau tak dilayan dek suami, kang ada yang berjejeran airmata sbb duk sedih sendiri..kehekhekhe.. ;P

Ayatnya macam ni:

Ni ker yi pei wor seng hai tse ma?

Nak lagi best tambah la perkataan low kong kat depan tu..kiranya mcm Abang or Sayang or apa2 je la pet name yg korg bg kat pasangan korang..

For those yang maybe agak musykil dgn cara sebutan, maybe leh mintak tunjuk ajarku sifu daripada kawan2 chinese korang, ek!

Ok, setakat ni je dulu nak share ngan korang. ENtry lepas dah cite pasal pepatah cina kan, so entry kali ni I ajar uols ayat dlm bahasa cina. Nanti2 I share words yang i pun dah ingat2 lupa. Tp just a few and basic one je la. I think if google or youtube pun lagi byk word yg leh blajar.

Wokie dokie! Nity nitezzZZZZZzzzzzz



p/s: Kalau ikut dlm cite CInderella, lagi bape minit je lagi dah nak bertukar kepada keadaan asal.. heheh.. ;P



1 comment:

  1. terjumpa info ni, pasal berpantang selepas bersalin … sharing is caring :) - Cara Bertungku Dengan Mudah Semasa Berpantang

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...