Pages

Monday, September 2, 2013

Ber-Masalavadai

Assalamualaikum w.b.t,

Daku ingin kongsikan kat uols antara kuih kegeraman and kegemaran den iaitu kuih vadai. Fuh! Kebetulan pula hubby pun suka kuih ni.

So, if uols nak tau fevret place den beli kuih ni adalah di Tesco Akuatik, Shah Alam.. *ni pun if den terlintas or terlalu kat area situ la..if tak, den belasah je beli kat gerai2 kuih yg biasa dilihat di pasar malam tu..* Lokasi stallnya terletak kat entrance kat parking yg dlm bangunan tu. Dijual pada 5 ketul = RM2.00.

Pada hari kejadian, den beli RM4.00 since ibu and ayah den kena kurangkan mkn makanan yang ada unsur kacang *yela, vadai ni kan diperbuat drp kacang dhal*, so yg perabihkannya adalah diri den, husband den, kakak den dan jugak abg den.

Utk pengetahuan, kuih ni sedap dimkn ketika panas..krup krap krup krap gitu..sambil tergigit cili pedas2 yg manja pasti membangkitkan rasa berahi ingin mkn seketul lagi selepas itu..tp mmg terbaek la utk layan kuih ni di kala petang nan ujan gerimis bersama seteguk kopi cair. *erk, sedap ke kopi cair? ;P*

For those yg duk kat sekitar Shah Alam, anda juga boleh mendapatkan kuih ini di Restoran Gembira kat Sekyen 3. Yg kat sini pulak, den beli ketika den menapao roti canai di sana. *means, ia dijual pada waktu pagi la sbb den pegi time pagi..taktaula pulak if dia ada jual jugak time ptg*

If uols duk konfius lagi kuih masalavadai or vadai ni yang mana satu, korg tak perlu risau. Den sertakan gmbar kek bawah ni yo.. If tak silap den, zaman form 3, ada resepi masalavadai ni kat buku teks Kemahiran Hidup: Ekonomi Rumah Tangga (ERT). Apalagi, terjah la resepi and try buat sendiri, yeeahaaa~~


Masala vada


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...