Assalamualaikum
Pagi ni breakfast, si budak kecik request nasi goreng. So, mel buatkan nasi goreng butter. Then, prepare macaroni goreng pulak untuk yang dewasa. Punya la kelam kabut kita buat sarapan 2 jenis. Sekali bila suap budak kecik dengan nasi goreng, budak kecik taknak makan nasi goreng tu.. adeh, sedih betul.. dia request kuih pau.. layankan ajelah.. huhu
At last, sape lagi yang nak perabihkan nasi goreng and macaroni tu kalau bukan mel? Huhu.. sebab tu, lepas breakfast mel memang ambil Alfalfa dan Lecithin. Sebab tau dah load yang masuk tu bukan biasa-biasa bila tiba hujung minggu.
Then lunch pulak, mel masak sayur tumis air, ikan goreng garing dan sambal cobek. Sambal cobek tu amenda?
Dia sebenarnya sambal yang ditumbuk guna batu cobek.
Mana nak dapat lesung cobek tu? Lesung cobek tu boleh beli kat Lombok, Indonesia. Tapi yang mel punya ni ada akak cleaner kat ofis yang bagi. Asalnya mel nak kirim beli kat dia since dia plan nak balik kampung haritu.. tapi dia kata husband dia boleh tolong buatkan so dia just hadiahkan je kat mel lesung tu. *tq Kak Ton! Jasamu dikenang*
Apa bahan-bahannya?
1. Cili padi
2. Bawang putih
3. Kicap
Cara-cara
1. Bawang putih dan cili padi tu distimkan terlebih dahulu.
2. Giling guna lesung cobek. Kalau takde, korang tumbuk guna lesung batu tu pun boleh.
3. Gaulkan dengan kicap.
4. Sedia untuk dinikmati.
Sedap! Tapi awas, lepas lunch dengan menu simple ni, WAJIB untuk korang telan Omega Guard. Sebab mesti bertambah punya nasi tu.. hehe..
Nanti mel sharekan ya kebaikan Omega Guard. Nak tau lanjut boleh je order kat mel.
Www.wasap.my/60123732589
Xoxo,
Love mel
Pagi ni breakfast, si budak kecik request nasi goreng. So, mel buatkan nasi goreng butter. Then, prepare macaroni goreng pulak untuk yang dewasa. Punya la kelam kabut kita buat sarapan 2 jenis. Sekali bila suap budak kecik dengan nasi goreng, budak kecik taknak makan nasi goreng tu.. adeh, sedih betul.. dia request kuih pau.. layankan ajelah.. huhu
At last, sape lagi yang nak perabihkan nasi goreng and macaroni tu kalau bukan mel? Huhu.. sebab tu, lepas breakfast mel memang ambil Alfalfa dan Lecithin. Sebab tau dah load yang masuk tu bukan biasa-biasa bila tiba hujung minggu.
Then lunch pulak, mel masak sayur tumis air, ikan goreng garing dan sambal cobek. Sambal cobek tu amenda?
Dia sebenarnya sambal yang ditumbuk guna batu cobek.
Mana nak dapat lesung cobek tu? Lesung cobek tu boleh beli kat Lombok, Indonesia. Tapi yang mel punya ni ada akak cleaner kat ofis yang bagi. Asalnya mel nak kirim beli kat dia since dia plan nak balik kampung haritu.. tapi dia kata husband dia boleh tolong buatkan so dia just hadiahkan je kat mel lesung tu. *tq Kak Ton! Jasamu dikenang*
Apa bahan-bahannya?
1. Cili padi
2. Bawang putih
3. Kicap
Cara-cara
1. Bawang putih dan cili padi tu distimkan terlebih dahulu.
2. Giling guna lesung cobek. Kalau takde, korang tumbuk guna lesung batu tu pun boleh.
3. Gaulkan dengan kicap.
4. Sedia untuk dinikmati.
Sedap! Tapi awas, lepas lunch dengan menu simple ni, WAJIB untuk korang telan Omega Guard. Sebab mesti bertambah punya nasi tu.. hehe..
Nanti mel sharekan ya kebaikan Omega Guard. Nak tau lanjut boleh je order kat mel.
Www.wasap.my/60123732589
Xoxo,
Love mel
No comments:
Post a Comment