Assalamualaikum
Dah lama tak up entry resepi kan?
Orite, ni nak share resepi lauk iftar saya petang tadi k! Next entry will share resepi bubur red ruby saya pulak ya!
Bahan-bahan:
□ 2 biji bawang merah yang dipotong halus
□ 1biji cili padi
□ 2 batang serai yang diketuk
□ 500gm udang
□ setengah kotak santan
□ sedikit serbuk kunyit sebagai pewarna
□ sedikit garam sebagai perasa
□ minyak untuk menumis
Cara-cara:
1. Panaskan minyak, tumiskan bawang, cili dan serai sehingga wangi
2. Masukkan udang, biarkan udang tersebut separuh masak
3. Tukar kepada api perlahan, masukkan santan
4. Tambahkan garam dan serbuk kunyit
5. Biarkan sebentar, padamkan api dan sedia dihidang
Thursday, June 30, 2016
Resipi: Udang Masak Lemak
Labels:
Makan-makan,
Masak-masak,
resipi
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment