Pages

Thursday, June 23, 2016

Kacang Uzbek

Assalamualaikum

Harini apa juadah berbuka? Walau apa pun juadah yang dinikmati, wajib beringat supaya tak membazir k!

Selesai je saya berbuka, kini saya sedang menikmati kacang tanah dari Uzbekistan.

Kacang ni sedap! Seperti kebanyakan kacang tanah yang terdapat di negara kita. Cumanya, kat tempat kita kacang tanah biasa bersalut tepung sama ada pedas atau berkari ataupun just disalut dengan garam kan. Tapi kacang tanah Uzbekistan ni pula ia bersalut dengan gula aising. Rasanya manis, tapi sedap!

Jika anda berkelapangan untuk ke Uzbek, boleh lah pi cari kacang tanah ni. Kalau dijadikan santapan ketika beraya ketika tetamu berkunjung ke rumah, memang sangat kelass kau jah! Ribena pun kalah tau.. hahah!

Ok, nak sambung aktiviti lain pulak.

~love~


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...